Home     Over ons     Locatie     Contact     Reservering     Links

 
 
         
 

 

 
 
Over El Mundo en eigenaar Verio

Eigenaar, gastheer en barkeeper Verio is geboren in Colombia en verhuisde al op driejarige leeftijd naar Nederland. Hij heeft daar geleefd tot veertien jaar geleden, wanneer hij twee tassen inpakte en naar Bonaire vertrok om te werken als kok bij Bongo's, een voormalige strandbar op het Eden Beach resort. Verhuizen naar een Caribisch eiland en daar een leven opbouwen leek Verio een grote uitdaging, maar het is zeer geslaagd. Verio leeft hier nu gelukkig met zijn vrouw en twee kinderen, met een eigen huis en een goedlopend, leuk bedrijf.

Jaren geleden, toen Bongo's gesloten werd, moest Verio op zoek naar een nieuwe keuken om in te werken dus begon de zoektocht door het telefoonboek, op zoek naar een nieuwe droombaan toen ineens het idee opkwam om iets voor zichzelf op te zetten. Er was even spraken van om het huidige Eddy's over te nemen, maar toendertijd waren er teveel complicaties. Om toch door te kunnen leven heeft Verio een jaar in het populaire City Cafe gewerkt, maar dat gaf hem niet het gevoel waar hij naar op zoek was. Het was te groot, te hectisch. Verio wilde liever iets intiemers, ongeveer zeven jaar geleden kreeg hij de kans om de huidige locatie over te nemen en dus geschiedde.

 
De Wereld

In Nederland heeft Verio gewerkt voor een Grand Cafe, genaamd "Le Mondo", Frans voor "De Wereld". Dit is waar de huidige naam vandaan komt. El Mundo was voorheen een Indonesisch restaurant dus besloot Verio om enkele gerechten over te nemen en voegde daaraan lokale gerechten toe. Dit werd gecombineerd met een keuze aan internationale gerechten en toen wist Verio het zeker, de naam zou weer De Wereld zijn, maar dit keer in het Spaans. El Mundo was geboren!

 

 

Kom en geniet van de wereld, iedereen is welkom!

 

 

 
 
 

We zijn 7 dagen in de week open van 7:30 tot 22:00 - Kaya Grandi 7, Kralendijk, Bonaire - (+599) 717 4601 - info@elmundobonaire.com